0 0
Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Για τη ζύμη
2 κιλά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κιλό Φρέσκο βούτυρο λιωμένο πρόβειο
250 γραμ. Ζάχαρη άχνη
8 Βανίλια σε σκόνη
2 Κρόκους αυγών
500 γρ. Αμύγδαλο ολόκληρο καβουρδισμένο & ξεφλουδισμένο
1 κ.σ. Σόδα μαγειρικής
1/2 ποτ.κρασιού Ούζο
1/2 ποτ.κρασιού Αλισίβα
Για το σερβίρισμα
Ροδόνερο
3 κιλά Ζάχαρη άχνη

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες αμυγδάλου

Χαρακτηριστικά:

    Υλικά

    • Για τη ζύμη

    • Για το σερβίρισμα

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Εκτέλεση στο μίξερ

    Χτυπάμε το βούτυρο 30 - 40 λεπτά μέχρι να ασπρίσει. Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμεμε άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλες, τη σόδα με το ούζο, την αλυσίβα και τα αμύγδαλα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε, να γίνει μία ζύμη μαλακή και πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε ότι σχήματα θέλουμε.
    Τους βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκλλα και αφήνουμε κενά, να μην κολλάνε μεταξύ τους (3,5 πόντους).

    2
    Ολοκλήρωση

    Ψήσιμο & σερβίρισμα

    Ψήνουμε σε προθρμασμένο φούρνο για 30-40 λέπτα, να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους χώνουμε στη ζάχαρη άχνη.

    Eleni

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Ψαρονέφρι με μέλι, μουστάρδα και θυμάρι
    επόμενο
    Ταμπουλέ
    προηγούμενο
    Ψαρονέφρι με μέλι, μουστάρδα και θυμάρι
    επόμενο
    Ταμπουλέ

    Πρόσθεσε σχόλιο