Υλικά
Για τη ζύμη
- 2 κιλά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κιλό Φρέσκο βούτυρο λιωμένο πρόβειο
- 250 γραμ. Ζάχαρη άχνη
- 8 Βανίλια σε σκόνη
- 2 Κρόκους αυγών
- 500 γρ. Αμύγδαλο ολόκληροκαβουρδισμένο & ξεφλουδισμένο
- 1 κ.σ. Σόδα μαγειρικής
- 1/2 ποτ.κρασιού Ούζο
- 1/2 ποτ.κρασιού Αλισίβα
Για το σερβίρισμα
- Ροδόνερο
- 3 κιλά Ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Εκτέλεση στο μίξερΧτυπάμε το βούτυρο 30 - 40 λεπτά μέχρι να ασπρίσει. Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμεμε άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλες, τη σόδα με το ούζο, την αλυσίβα και τα αμύγδαλα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε, να γίνει μία ζύμη μαλακή και πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε ότι σχήματα θέλουμε. |
2 Ολοκλήρωση | Ψήσιμο & σερβίρισμαΨήνουμε σε προθρμασμένο φούρνο για 30-40 λέπτα, να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους χώνουμε στη ζάχαρη άχνη. |