0 0
Κοτόπουλο Chimichurri με ψητά λαχανικά

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
2 Στήθη Κοτόπουλο
2 τεμ. Μανιτάρια λευκά
2 τεμ. Πράσινες πιπεριές κέρατο
1 τεμ. Κρεμμύδι ξερό
1 τεμ. Ντομάτα
Chimichurri Sauce
2 κ.σ. Βασιλικός Φρέσκος
2 κ.σ. Ρίγανη φρέσκια
4 Σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. Ξύδι
2 κ.σ. Μπούκοβο
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κοτόπουλο Chimichurri με ψητά λαχανικά

Η παραδοσιακή σάλτσα της Αργεντινής για κρέατα και πουλερικά! Εύκολη, πικάντικη και υπέροχη!

Χαρακτηριστικά:
  • Spicy

Υλικά

  • Chimichurri Sauce

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Σε multi βάζουμε τα υλικά για την σάλτσα Chimichurri εκτός από το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε και όταν ομογενοποιηθούν, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Την αφήνουμε για 10'

2
Ολοκλήρωση

Κόβουμε τα λαχανικά μας με τρόπο που θέλουμε (λωρίδες ή ροδέλες) και τα στρώνουμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και τους βάζουμε αλατοπίπερο.

3
Ολοκλήρωση

Βάζουμε στο ταψί που έχουμε και τα λαχανικά μας, τα στήθη κοτόπουλου και με πινέλο (ή κουτάλι) απλώνουμε αρκετή σάλτσα πάνω τους και από τις 2 μεριές.
Αφήνουμε το ταψί στο φούρνο για 40' μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας. Στη μέση του ψησίματος (20' περίπου) βγάζουμε τα λαχανικά μας και αφήνουμε στον φούρνο μόνο το κοτόπουλο.

4
Ολοκλήρωση

Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε σε πιάτο το στήθος κοτόπουλο και συνοδεύουμε με τα ψητά λαχανικά. Με ένα κουτάλι βάζουμε λίγο σάλτσα Chimichurri στο κοτόπουλο και αν θέλουμε το πιάτο μας πολύ spicy βάζουμε και στο συνοδευτικό.

5
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Αν δεν θέλετε πολύ δυνατή σάλτσα, μειώστε τις σκελίδες στις 2 και το μπούκοβο στην 1 κουταλιά της σούπας.
* Η σάλτσα Chimichurri προορίζεται για ψητά κρέατα και πουλερικά αλλά μπορείτε να την δοκιμάσετε και σε ψητά ψάρια.
* Κατά το ψήσιμο στρώστε τα στήθη πάνω σε φέτες τομάτα ώστε να πάρουν περισσότερα αρώματα αλλά και να μην έχουν άμεση επαφή με το ταψί.
* Αντί για παραδοσιακό κόκκινο ξύδι μπορείτε να δοκιμάστε μηλόξυδο. Είναι λιγότερο έντονο και πιο αρωματικό.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Σπεντζοφάι
επόμενο
Πίτσα τυρϊ μπεϊκον
προηγούμενο
Σπεντζοφάι
επόμενο
Πίτσα τυρϊ μπεϊκον

Πρόσθεσε σχόλιο