0 0
Κοτόπουλο σε μπύρα με κρύα σάλτσα λαχανικών

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κοτόπουλο σε μπύρα με κρύα σάλτσα λαχανικών

Ελαφρύ γεύμα με κοτόπουλο σε μπύρα και κρύα σάλτσα λαχανικών!

Χαρακτηριστικά:

    Υλικά

    • Για την Μαρινάδα

    • Για την Κρύα σάλτσα

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Φτιάχνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στο πλάι.
    Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση και το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε σχήμα πεταλούδα (βλ. φωτό)
    Τα βάζουμε σε μεμβράνη την οποία κλείνουμε και τα χτυπάμε με το σφυρί για να τα απλώσουμε.

    2
    Ολοκλήρωση

    Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την μαρινάδα μας. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά όσο προσθέτουμε την μπύρα Επιλογή .

    3
    Ολοκλήρωση

    Με πινέλο μαγειρέματος, απλώνουμε την μαρινάδα στο σημείο που θα πατήσουν τα κοτόπουλα. Τοποθετούμε τα στήθη στο ταψί και με το πινέλο απλώνουμε το μείγμα μας και από την επάνω μεριά.
    Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 25' με 30'. Στη διάρκεια του ψησίματος τα βγάζουμε για να τα γυρίσουμε και "δροσίζουμε" λίγο ακόμη με το πινέλο από το μείγμα μας.

    4
    Ολοκλήρωση

    Παράλληλα, βγάζουμε τους σπόρους από τις τομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια και λιώνουμε το σκόρδο.
    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
    Όταν τα κοτόπουλα είναι έτοιμα, βάζουμε στο πιάτο μία στρώση απο την σάλτσα μας και τοποθετούμε τα κοτόπουλα από πάνω.
    Σερβίρουμε έξτρα σάλτσα λαχανικών σε μικρό μπολάκι, δίπλα από το βασικό μας πιάτο.

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Πιτάκια πάπρικας
    επόμενο
    Πως καθαρίζουμε ψάρια
    προηγούμενο
    Πιτάκια πάπρικας
    επόμενο
    Πως καθαρίζουμε ψάρια

    Πρόσθεσε σχόλιο