Κοτόπουλο σε μπύρα με κρύα σάλτσα λαχανικών
Ελαφρύ γεύμα με κοτόπουλο σε μπύρα και κρύα σάλτσα λαχανικών!
Υλικά
2 Στήθος κοτόπουλο
Για την Μαρινάδα
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα
2 Σκελίδες σκόρδο
50 ml Ελαιόλαδο
1/2 Χυμός λεμονιού
1 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
200 ml Μπύρα "Επιλογή"
1 κ.σ. Μαϊντανός
Αλάτι - Πιπέρι
Για την Κρύα σάλτσα
2 Ντομάτες
1 Πιπεριές Φλωρίνης
1 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1 Σκελίδα σκόρδο
70 ml Ελαιόλαδο
1 Χυμός λεμονιού
1 κ.σ. Δυόσμος
2 Αγγούρι Τουρσί
Μπούκοβο
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Φτιάχνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στο πλάι. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση και το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε σχήμα πεταλούδα (βλ. φωτό) Τα βάζουμε σε μεμβράνη την οποία κλείνουμε και τα χτυπάμε με το σφυρί για να τα απλώσουμε. |
| Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την μαρινάδα μας. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά όσο προσθέτουμε την μπύρα Επιλογή . |
| Με πινέλο μαγειρέματος, απλώνουμε την μαρινάδα στο σημείο που θα πατήσουν τα κοτόπουλα. Τοποθετούμε τα στήθη στο ταψί και με το πινέλο απλώνουμε το μείγμα μας και από την επάνω μεριά. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 25' με 30'. Στη διάρκεια του ψησίματος τα βγάζουμε για να τα γυρίσουμε και "δροσίζουμε" λίγο ακόμη με το πινέλο από το μείγμα μας. |
| Παράλληλα, βγάζουμε τους σπόρους από τις τομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια και λιώνουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Όταν τα κοτόπουλα είναι έτοιμα, βάζουμε στο πιάτο μία στρώση απο την σάλτσα μας και τοποθετούμε τα κοτόπουλα από πάνω. Σερβίρουμε έξτρα σάλτσα λαχανικών σε μικρό μπολάκι, δίπλα από το βασικό μας πιάτο. |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο