Κοτόπουλο Παρμεζάνα (Chicken parm)
Μια δημοφιλής Ιταλο-Αμερικάνικη συνταγή για όλους!
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Για την σάλτσα Σε πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις σκελίδες σκόρδου. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι με το σκόρδο και τον βασιλικό τα οποία βάζουμε από την αρχή και όχι αφού ζεσταθεί το λάδι. |
| Μόλις πάρουμε αρώματα από το σκόρδο, προσθέτουμε τον χυμό τομάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5' λεπτά περίπου. Μόλις περάσει ο χρόνος, προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. |
| Για το κοτόπουλο Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Σε ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό. |
| Κόβουμε ένα κομμάτι μεμβράνη τοποθετούμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε ανοίξει στη μέση όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Κλείνουμε την μεμβράνη και με ένα σφυρί μαγειρικής ή με ένα πλάστη το χτυπάμε ελαφρά για λεπτύνει. |
| Αφού αλατοπιπερώσουμε τα φιλέτα, πανάρουμε τα κοτόπουλα πρώτα με αλεύρι, μετά σε αυγό και τέλος με τριμμένη φρυγανιά. |
| Τοποθετούμε τα παναρισμένα φιλέτα σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο για 30'. |
| Μόλις περάσει ο χρόνος, βγάζουμε το ταψί και βάζουμε από μία κουταλιά σάλτσας εκεί που θα πατήσουν πάλι τα φιλέτα μας. Τα ακουμπάμε πάνω στη σάλτσα και απλώνουμε άλλη μια κουταλιά από πάνω τους για να τα καλύψουμε. Βάζουμε τα flakes παρμεζάνας και μοτσαρέλας από πάνω τους ώστε να λιώσουν και να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου και ρίχνουμε λίγο αποξηραμένο βασιλικό ακόμα. Τα αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 10' και είμαστε έτοιμοι! |
| Χρήσιμα Tips * Μπορείτε αν θέλετε τα φιλέτα αφού τα πανάρετε, να τα τηγανίσετε αντί να τα κάνετε στον φούρνο. * Συνοδεύετε με σπαγγέτι πάρα πολύ ωραία. Βράστε τα και ρίξτε την ποσότητα που θέλετε μέσα στην περισσευούμενη σάλτσα. |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο