0 0
Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο

Απολαυστικό ταξίδι στα Μπαρδουνοχώρια Μάνης!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Γνωρίζοντας ότι το στιφάδο είναι πιο προσφιλές στον ουρανίσκο μας, αποφάσισα σήμερα να μην πάμε στο ίδιο το στιφάδο αλλά στην μαμά συνταγή του που είναι το Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο.
Το όνομα δοσμένο από τα Μπαρδούνια (Βαρδούνια), συνορεύον χωριό με τη Μάνη.
Η αρχική συνταγή έχει σαν βάση την τομάτα, τα κοκκάρια, το ξύδι και τη σφέλα και πέρα από αυτά θα βρείτε πολλές παραλλαγές. Ψάχνοντας θα βρούμε την συνταγή με ελιές, με δεντρολίβανο, με κόκκους μπαχάρι κ.ο.κ.

Η συνταγή που παρουσιάζω εδώ (μετά από μικρή έρευνα στα βιβλία μου) είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην παραδοσιακή και πραγματικά είναι πολύ ιδιαίτερη και νόστιμη. Έχει φέτα αντί για σφέλα γιατί ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν θα βρουν σφέλα.

Καλή δημιουργία!

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Σε δυνατή ένταση σοτάρουμε σε κατσαρόλα στο ελαιόλαδο τα κομμάτια κοτόπουλο μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα. Ρίχνουμε προαιρετικά λίγο αλεύρι.

2
Ολοκλήρωση

Τα αφαιρούμε και βάζουμε τα κοκκάρια με τις σκελίδες σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά. Πριν πάρουν χρώμα βάζουμε πίσω τα κοτόπουλα και όσο καίει το λάδι, σβήνουμε με το ξύδι.

3
Ολοκλήρωση

Μόλις εξατμιστεί το πολύ έντονο άρωμα του ξυδιού βάζουμε τις τομάτες με τον χυμό, τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε λίγο ζάχαρη (προαιρετικά) αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε να πάρει μια βράση. Μόλις δούμε ότι βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρεύεται για 1 ώρα.

4
Ολοκλήρωση

Στο τέλος σπάμε κομμάτια τη φέτα και την ρίχνουμε μαζί με 1 κ.γ. ρίγανη, ανακατεύουμε και το σερβίρουμε ζεστό.

5
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα, μπαχάρι και κόκκινο κρασί αλλά η συνταγή που θα έχετε θα είναι στιφάδο κοτόπουλου με φέτα και όχι την Μπαρδουνιώτικη συνταγή.
* Συνοδεύστε το με χυλοπίτες, ρύζι, πατάτες, κριθαράκι ή ακόμα και με πουρέ.
* Μην το μαγειρέψετε μαζί με ρίγανη από την αρχή. Προσθέστε την στο τέλος.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Τυροπιτάκια με ανθότυρο και φετα
επόμενο
Μανιτάρια γεμιστά
προηγούμενο
Τυροπιτάκια με ανθότυρο και φετα
επόμενο
Μανιτάρια γεμιστά

Πρόσθεσε σχόλιο