Υλικά
- 350gr. Στήθος κοτόπουλοκομμένο κομματάκια
- 400ml. Καλαμποκέλαιο
Για τη σάλτσα
- 2 μεγάλες Ντομάτες
- 2 Σκόρδο (σκελίδες)
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. Χυμός λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι καγιέν
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γλ. Σουσάμι
- 2-3 φύλλα Βασιλικός
Για το κουρκούτι
- 1 Αυγό
- 1/2 κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1/4 κούπα Κορν φλάουρ
- 1/2 κούπα Νερό
- 1/2 γλ. Μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για το κουρκούτιΑνακατέψτε όλα τα υλικά για το κουρκούτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέστε το κοτόπουλο στο κουρκούτι. Ζεστάνετε σε ένα wok ή σε ένα βαθύ τηγάνι το αραβοσιτέλαιο. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. |
2 Ολοκλήρωση | Για την κόκκινη σάλτσαΚόβετε τις ντομάτες και αφαιρείτε τα σπόρια. Τις πολτοποιείτε με το μπλέντερ. Καθαρίστε το wok / βαθύ τηγάνι και το θερμαίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε με το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να αρωματιστεί. Προσθέστε τις ντομάτες και το αφήνετε να πάρει μία βράση. Μεταφέρετε το τηγανισμένο κοτόπουλο στο wok και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. Ανακατέψτε για να καλύψετε το κοτόπουλο καλά με τη σάλτσα. |
3 Ολοκλήρωση | Για το σερβίρσμαΓαρνίρετε με το λευκό σουσάμι και τα φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως. |