0 0
Κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

350gr. Στήθος κοτόπουλο κομμένο κομματάκια
400ml. Καλαμποκέλαιο
Για τη σάλτσα
2 μεγάλες Ντομάτες
2 Σκόρδο (σκελίδες)
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.γλ. Χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι καγιέν
Για το σερβίρισμα
1 κ.γλ. Σουσάμι
2-3 φύλλα Βασιλικός
Για το κουρκούτι
1 Αυγό
1/2 κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1/4 κούπα Κορν φλάουρ
1/2 κούπα Νερό
1/2 γλ. Μπέικιν πάουντερ

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα

Κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα

Χαρακτηριστικά:
  • Spicy

Υλικά

  • Για τη σάλτσα

  • Για το σερβίρισμα

  • Για το κουρκούτι

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Για το κουρκούτι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το κουρκούτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέστε το κοτόπουλο στο κουρκούτι. Ζεστάνετε σε ένα wok ή σε ένα βαθύ τηγάνι το αραβοσιτέλαιο. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.

2
Ολοκλήρωση

Για την κόκκινη σάλτσα

Κόβετε τις ντομάτες και αφαιρείτε τα σπόρια. Τις πολτοποιείτε με το μπλέντερ. Καθαρίστε το wok / βαθύ τηγάνι και το θερμαίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε με το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να αρωματιστεί. Προσθέστε τις ντομάτες και το αφήνετε να πάρει μία βράση. Μεταφέρετε το τηγανισμένο κοτόπουλο στο wok και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. Ανακατέψτε για να καλύψετε το κοτόπουλο καλά με τη σάλτσα.

3
Ολοκλήρωση

Για το σερβίρσμα

Γαρνίρετε με το λευκό σουσάμι και τα φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως.

katrinavog

Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Μπριάμ
επόμενο
Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαρότο
προηγούμενο
Μπριάμ
επόμενο
Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαρότο

Πρόσθεσε σχόλιο