0 0
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Κοτόπουλο σε μπουκίτσες με γλυκόξινη σάλτσα και ανανά. Σερβίρεται ιδανικά με ρύζι ατμού!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκίτσες και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το αλεύρι. Έπειτα τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε 2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο για 10 λεπτά μεχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Μόλις είναι ετοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι.

2
Ολοκλήρωση

Για τη σάλτσα

Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα καρότα με 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας τη σόγια, τον ανανά και αλατοπιιπερώνουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε 2 κ.σ. χυμό ανανά από την κομπόστα και 1 κ.γλ. μέλι.. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά να δέσει η σάλτσα μας. Έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.

3
Ολοκλήρωση

Σερβίρεται αμέσως και συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι basmati.

katrinavog

Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχαρι
επόμενο
Ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές σε τορτίγια
προηγούμενο
Παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχαρι
επόμενο
Ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές σε τορτίγια

Πρόσθεσε σχόλιο