Υλικά
- 2 φιλέτα Στήθος κοτόπουλο
- 200gr. Ανανάς Κομπόστασε ροδέλες
- 2 κ.σ. Σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γλ. Μέλι
- 250gr. Χυμός ντομάτας
- 1 μέτριο Κρεμμύδι ξερό
- 1 Καρότο
- 1 Πιπεριά πράσινη
- 1 Πιπεριά κόκκινη γλυκιά
- Αλάτι - Πιπέρι
- 1 κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100ml. Νερό
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκίτσες και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το αλεύρι. Έπειτα τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε 2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο για 10 λεπτά μεχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Μόλις είναι ετοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι. |
2 Ολοκλήρωση | Για τη σάλτσαΣε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα καρότα με 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας τη σόγια, τον ανανά και αλατοπιιπερώνουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε 2 κ.σ. χυμό ανανά από την κομπόστα και 1 κ.γλ. μέλι.. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά να δέσει η σάλτσα μας. Έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. |
3 Ολοκλήρωση | Σερβίρεται αμέσως και συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι basmati. |