0 0
Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες κουρκουμά

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες κουρκουμά

Ένα ταξίδι παράδοσης με κοτόπουλο σε κόκκινη σάλτσα και χυλοπίτες!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλο σε ένα σκεύος και ρίχνουμε πιπέρι, λίγο θυμάρι και αλεύρι και από τις 2 μεριές.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τα κοτόπουλα από 3 λεπτά την κάθε μεριά να πάρουν χρώμα. Πριν τα βγάλουμε, σβήνουμε με ένα σφηνάκι μηλόξυδο. Όταν εξατμιστούν τα υγρά, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

2
Ολοκλήρωση

Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρούς κύβους και τα σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε τα κοτόπουλα.

3
Ολοκλήρωση

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί τα λαχανικά μας και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Όταν είμαστε έτοιμοι, βάζουμε το ζωμό,την κονσέρβα τομάτας, την πάστα, τα φύλλα δάφνης, το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο θυμάρι, τη ρίγανη και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση.
Επιστρέφουμε τα μπούτια κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσέχουμε να είναι σκεπασμένα με τη σάλτσα.
Μαγειρεύουμε για μία ώρα σε μέτρια φωτιά.

4
Ολοκλήρωση

Όταν περάσει ο χρόνος, βάζουμε τα κοτόπουλα σε ένα πιάτο και αφαιρούμε από την κατσαρόλα μας τα μυρωδικά (δάφνη, γαρύφαλλα και κανέλα).
Βάζουμε για 10 λεπτά τις χυλοπίτες μέσα στη σάλτσα. Σε αυτό το σημείο δείτε αν χρειάζεται να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό.

5
Ολοκλήρωση

Σερβίρετε τις χυλοπίτες όπως βγαίνουν από την κατσαρόλα (ίσα ίσα να πέσει η πολλή σάλτσα) και το κοτόπουλο δίπλα. Ρίξτε λίγη από τη σάλτσα από πάνω και τρίψτε τυρί της επιλογής σας.

Καλή σας όρεξη!

6
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Μπορείτε να βάλετε ότι ζυμαρικό θέλετε αντι για έτοιμες χυλοπίτες κουρκουμά.
* Κάντε το φαγητό αυτό με κριθαράκι και τελειώστε το μαγείρεμα στο φούρνο, για να το κάνετε γιουβέτσι.
* Αντί για τριμμένο τυρί, μπορείτε να βάλετε κάποιο ρευστό τυρί (κατίκι) μέσα στο φαγητό ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα και να έχετε ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα.
* Ανακατεύετε συχνά γιατί το φαγητό έχει αλεύρι και μπορεί να κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Τραχανότο με μανιτάρια
επόμενο
Μους σοκολάτας με γιαούρτι
προηγούμενο
Τραχανότο με μανιτάρια
επόμενο
Μους σοκολάτας με γιαούρτι

Πρόσθεσε σχόλιο