Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες κουρκουμά
Ένα ταξίδι παράδοσης με κοτόπουλο σε κόκκινη σάλτσα και χυλοπίτες!
Υλικά
4 Μπούτια κοτόπουλο
700 γρ Χυλοπίτες κουρκουμά
3 Σκελίδες σκόρδο
1 Κρεμμύδι ξερό
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι Μηλόξυδο
1 σφηνάκι Κόκκινο κρασί
1 Τομάτα κονκασέ (με κομμάτια τομάτας)
1 κ.γ. Πάστα τομάτας
500 ml Ζωμός κότας
1 κ.γ. Θυμαρι
1/2 κ.γ. Ρίγανη
1 Κανέλα ξύλο
3 Γαρύφαλα ολόκληρα
2 Φύλλα δάφνης
1 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλο σε ένα σκεύος και ρίχνουμε πιπέρι, λίγο θυμάρι και αλεύρι και από τις 2 μεριές. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τα κοτόπουλα από 3 λεπτά την κάθε μεριά να πάρουν χρώμα. Πριν τα βγάλουμε, σβήνουμε με ένα σφηνάκι μηλόξυδο. Όταν εξατμιστούν τα υγρά, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. |
| Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρούς κύβους και τα σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε τα κοτόπουλα. |
| Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί τα λαχανικά μας και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Όταν είμαστε έτοιμοι, βάζουμε το ζωμό,την κονσέρβα τομάτας, την πάστα, τα φύλλα δάφνης, το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο θυμάρι, τη ρίγανη και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση. Επιστρέφουμε τα μπούτια κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσέχουμε να είναι σκεπασμένα με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για μία ώρα σε μέτρια φωτιά. |
| Όταν περάσει ο χρόνος, βάζουμε τα κοτόπουλα σε ένα πιάτο και αφαιρούμε από την κατσαρόλα μας τα μυρωδικά (δάφνη, γαρύφαλλα και κανέλα). Βάζουμε για 10 λεπτά τις χυλοπίτες μέσα στη σάλτσα. Σε αυτό το σημείο δείτε αν χρειάζεται να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό. |
| Σερβίρετε τις χυλοπίτες όπως βγαίνουν από την κατσαρόλα (ίσα ίσα να πέσει η πολλή σάλτσα) και το κοτόπουλο δίπλα. Ρίξτε λίγη από τη σάλτσα από πάνω και τρίψτε τυρί της επιλογής σας. Καλή σας όρεξη! |
| Χρήσιμα Tips * Μπορείτε να βάλετε ότι ζυμαρικό θέλετε αντι για έτοιμες χυλοπίτες κουρκουμά. * Κάντε το φαγητό αυτό με κριθαράκι και τελειώστε το μαγείρεμα στο φούρνο, για να το κάνετε γιουβέτσι. * Αντί για τριμμένο τυρί, μπορείτε να βάλετε κάποιο ρευστό τυρί (κατίκι) μέσα στο φαγητό ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα και να έχετε ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. * Ανακατεύετε συχνά γιατί το φαγητό έχει αλεύρι και μπορεί να κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο