0 0
Κοτόπουλο γιουβέτσι

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κοτόπουλο γιουβέτσι

Γιουβέτσι κοτόπουλο, με έντονα αρώματα μυρωδικών.
Μία παραδοσιακή συνταγή για όλη την οικογένεια!

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Τρίβουμε το καρότο, χοντροκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι και κόβουμε σε λεπτές φέτες το σκόρδο.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κοτόπουλα και από τις 2 μεριές.

2
Ολοκλήρωση

Σβήνουμε με το μηλόξυδο και μόλις εξατμιστεί, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Βάζουμε όλα μας τα λαχανικά στην ίδια κατσαρόλα και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα αφήνουμε και αυτά για 1 λεπτό να δυναμώσουν τα αρώματά τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3
Ολοκλήρωση

Επιστρέφουμε τα κοτόπουλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις τομάτες κονκασέ και τον χυμό τομάτας, προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει και σε μέτρια φωτιά σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά.

4
Ολοκλήρωση

20 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και βάζουμε τα σκεύη που θα βάλουμε το φαγητό για να πάρουν θερμοκρασία.
Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο το μεταφέρουμε στα ζεσταμένα σκεύη, ρίχνουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε το κριθαράκι.
Εμείς στο Cookos.gr τα μοιράσαμε σε 3 σκεύη. Στα 2 μικρά ξεψαχνίσαμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και αφήσαμε ολόκληρα τα μπούτια στο μεγάλο.
Και στα 3 σκεύη συμπληρώσαμε νερό, αλάτι και πιπέρι και τα βάλαμε στο φούρνο για 15΄ μέχρι το κριθαράκι να τραβήξει τα υγρά και να μαλακώσει

5
Ολοκλήρωση

Στα 5 λεπτά πριν τα βγάλετε από το φούρνο, προσθέστε τριμμένο τυρί αλμυρό της επιλογής σας και αφήστε το να λιώσει μέχρι να περάσει ο χρόνος μαγειρέματος.

Καλή σας όρεξη!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Μοσχάρι κρασάτο με χοντρό μακαρόνι
επόμενο
Κεφτεδάκια σε σάλτσα τομάτας
προηγούμενο
Μοσχάρι κρασάτο με χοντρό μακαρόνι
επόμενο
Κεφτεδάκια σε σάλτσα τομάτας

1 Σχόλιο Απόκρυψη σχολίων

Πρόσθεσε σχόλιο