Υλικά
- 6 Κολοκύθια
- 200gr, Φέτα
- 1 κ.σ. Τυρί κρέμα
- 1 Αυγό
- 1 Κρεμμύδι ξερόψιλοκομμένο
- 120gr, Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Άνηθος Φρέσκος
- 1 κ.σ. Μαϊντανός
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη και πασπαλίζουμε με αλάτι. Έπειτα τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας για να φύγουν τα ζουμιά. |
2 Ολοκλήρωση | Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, το αυγό το τυρί κρέμα και τη θρυμματισμένη φέτα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ και αλατοπιπερώνουμε. |
3 Ολοκλήρωση | Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο ρίχνουμε με μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα, για να σχηματισθούν οι κολοκυθοκεφτέδες μας. Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα από τη μία μεριά τους γυρίζουμε προσεκτικα με μία σπάτουλα να ψηθούν και από την άλλη |
4 Ολοκλήρωση | Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. |