0 0
Κολοκυθάκια γεμιστά

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
4 Κολοκύθια μεγάλα
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 Πιπεριά κόκκινη γλυκιά
3 κ.σ. Αρακάς κατεψυγμένος
2 κ.σ. Άνηθος Φρέσκος
300 γρ Μυζήθρα
100 γρ Φέτα
50 γρ Παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κολοκυθάκια γεμιστά

Κολοκυθάκια με ελαφριά "καλοκαιρινή" γέμιση τυριών και λαχανικών!

Χαρακτηριστικά:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
    Καθαρίζουμε ελαφρά εξωτερικά τα κολοκύθια, τα κόβουμε στην μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους δημιουργώντας χώρο για την γέμιση.

    2
    Ολοκλήρωση

    Σε ένα ταψί, βάζουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο εκεί που θα πατήσουν το κολοκύθια και λίγο στο εσωτερικό τους και αλατοπιπερώνουμε.
    Στρώνουμε τα κολοκύθια στο ταψί όπως φαίνεται στη φωτογραφία και τα βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

    3
    Ολοκλήρωση

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, τον αρακά, το κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα και την πιπεριά σε μικρούς κύβους.

    4
    Ολοκλήρωση

    Με το χέρι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ομογενοποιημένη γέμιση.

    5
    Ολοκλήρωση

    Βγάζουμε τα κολοκύθια από το φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να χάσουν λίγο θερμοκρασία.

    6
    Ολοκλήρωση

    Με την βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε τα κολοκύθια μας και τρίβουμε αν θέλουμε λίγη ακόμα παρμεζάνα από πάνω.
    Τα βάζουμε στο φούρνο για ακόμα 20 λεπτά.

    7
    Ολοκλήρωση

    Τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Κατά το σερβίρισμα προσθέστε λίγο άνηθο ακόμα και ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο.

    Καλή σας όρεξη!

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Μακαρόνια σε ροζέ σάλτσα τόνου
    επόμενο
    Γουακαμόλε
    προηγούμενο
    Μακαρόνια σε ροζέ σάλτσα τόνου
    επόμενο
    Γουακαμόλε

    Πρόσθεσε σχόλιο