Υλικά
- 1 kg Ελιά μόσχου
- 500 γρ Πατάτες baby
- 1 τεμ. Κρεμμύδι ξερό
- 2 τεμ. Πιπεριά κόκκινη γλυκιά
- 6 Σκόρδο (σκελίδες)
- 300 γρ Κασέρι
- 1/4 του ποτηριού Κρασί λευκό
- 4 Κλωνάρια Ρίγανη φρέσκια
- 2 κ.γ. Θυμαρι
- 2 κ.σ. Μουστάρδα
- 4 κ.σ. Βούτυρο
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | |
2 Ολοκλήρωση | |
3 Ολοκλήρωση | |
4 Ολοκλήρωση | Σβήνουμε με κρασί λευκό και αφαιρούμε το κρέας. Αν στο τηγάνι μας, έχει "πιάσει" λίγο και έχουν μείνει κομματάκια από το κρέας, βάζουμε λιγάκι βούτυρο να λιώσει μαζί με κρασί και με ξύλινη κουτάλα ξύνουμε μαλακά τον πάτο του τηγανιού. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και κρατάμε όσο έμεινε για να τα ρίξουμε στο υπόλοιπο φαγητό ώστε να δώσει περισσότερη γεύση. |
5 Ολοκλήρωση | |
6 Ολοκλήρωση | |
7 Ολοκλήρωση | Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε ένα ρηχό ταψί βάζουμε τα πουγκιά για 50'. Τα τελευταία 10΄ανοίγουμε τα πουγκιά ώστε να πάρουν χρώμα από πάνω τα λαχανικά μας. Δοκιμάζουμε τις πατάτες αν είναι έτοιμες ή θέλουν λίγο περισσότερο. Μόλις είναι έτοιμες, είναι έτοιμο το κλέφτικο. |
8 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips* Αντί για μοσχάρι μπορούμε παραδοσιακά να βάλουμε αρνί με ακριβώς την ίδια αναλογία. Στο αρνί δεν κάνουμε το βήμα με το βράσιμο. Ξεκινάμε με το σοτάρισμα και το αφήνουμε στο φούρνο για τον χρόνο που δώσαμε στη συνταγή. |