0 1
Κλέφτικο μοσχάρι στη λαδόκολλα

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
1 kg Ελιά μόσχου
500 γρ Πατάτες baby
1 τεμ. Κρεμμύδι ξερό
2 τεμ. Πιπεριά κόκκινη γλυκιά
6 Σκόρδο (σκελίδες)
300 γρ Κασέρι
1/4 του ποτηριού Κρασί λευκό
4 Κλωνάρια Ρίγανη φρέσκια
2 κ.γ. Θυμαρι
2 κ.σ. Μουστάρδα
4 κ.σ. Βούτυρο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κλέφτικο μοσχάρι στη λαδόκολλα

Μια παραδοσιακή συνταγή κλεισμένη σε... πουγκί!

Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Κόβουμε σε μερίδες τα κομμάτια από το κρέας και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό και 2 σκελίδες σκόρδο για 1 ώρα.

    2
    Ολοκλήρωση

    Κόβουμε τα λαχανικά μας σε λωρίδες και τα αφήνουμε στο πλάι.

    3
    Ολοκλήρωση

    Όταν βράσει το κρέας, το στραγγίζουμε από τα υγρά του και το σοτάρουμε σε τηγάνι με βούτυρο για να πάρει χρώμα.

    4
    Ολοκλήρωση

    Σβήνουμε με κρασί λευκό και αφαιρούμε το κρέας. Αν στο τηγάνι μας, έχει "πιάσει" λίγο και έχουν μείνει κομματάκια από το κρέας, βάζουμε λιγάκι βούτυρο να λιώσει μαζί με κρασί και με ξύλινη κουτάλα ξύνουμε μαλακά τον πάτο του τηγανιού. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και κρατάμε όσο έμεινε για να τα ρίξουμε στο υπόλοιπο φαγητό ώστε να δώσει περισσότερη γεύση.

    5
    Ολοκλήρωση

    Κόβουμε κομμάτια αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα σε μέγεθος που να χωράει μία μερίδα φαγητού, και βάζουμε την λαδόκολλα πάνω από το αλουμινόχαρτο.

    6
    Ολοκλήρωση

    Στρώνουμε το κλέφτικο βάζοντας το κρέας και όλα μας τα υλικά, μοιράζοντας ίσες μερίδες. Σε κάθε μερίδα θυμόμαστε να έχουμε από μία σκελίδα σκόρδου μπόλικο κασέρι, μία κουταλιά βούτυρο από πάνω και τα υγρά από το τηγάνι. Κλείνουμε τις μερίδες μας σε πουγκιά.

    7
    Ολοκλήρωση

    Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε ένα ρηχό ταψί βάζουμε τα πουγκιά για 50'. Τα τελευταία 10΄ανοίγουμε τα πουγκιά ώστε να πάρουν χρώμα από πάνω τα λαχανικά μας. Δοκιμάζουμε τις πατάτες αν είναι έτοιμες ή θέλουν λίγο περισσότερο. Μόλις είναι έτοιμες, είναι έτοιμο το κλέφτικο.

    8
    Ολοκλήρωση

    Χρήσιμα Tips

    * Αντί για μοσχάρι μπορούμε παραδοσιακά να βάλουμε αρνί με ακριβώς την ίδια αναλογία. Στο αρνί δεν κάνουμε το βήμα με το βράσιμο. Ξεκινάμε με το σοτάρισμα και το αφήνουμε στο φούρνο για τον χρόνο που δώσαμε στη συνταγή.
    * Αν έχουμε χύτρα ταχύτητας μπορούμε να βράσουμε εκεί το μοσχάρι για να γλυτώσουμε τον μισό χρόνο βρασίματος.
    * Μπορούμε σε ένα μεγάλο μπολ να βάλουμε όλα τα υλικά μας εκτός του κρέατος και να τα ανακατέψουμε εκεί αν δεν θέλουμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία σε κάθε μερίδα ξεχωριστά.

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Παραδοσιακό ρυζόγαλο
    επόμενο
    Φακές σούπα
    προηγούμενο
    Παραδοσιακό ρυζόγαλο
    επόμενο
    Φακές σούπα

    1 Σχόλιο Απόκρυψη σχολίων

    Πρόσθεσε σχόλιο