Κεφτεδάκια σε σάλτσα τομάτας
Χειροποιήτα κεφτεδάκια σε κόκκινη σπιτική σάλτσα. Ένα μοναδικό πάντρεμα!
Υλικά
Για τη σάλτσα
1 κονσέρβα Τομάτα κονκασέ (με κομμάτια τομάτας)
200 ml Χυμός ντομάτας
1 Κρεμμύδι ξερό
3 Σκελίδες σκόρδο
1 Πιπεριά κόκκινη γλυκιά
1 Πράσινες πιπεριές κέρατο
20 ml Κρασί λευκό
1 κονσέρβα Μανιτάρια
1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
2 κ.γ. Βασιλικός
300 γρ Κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 κ.γ. Ζάχαρη λευκή
Για τα κεφτεδάκια
750 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ Κιμάς Χοιρινός
1 Κρεμμύδι ξερό
2 Σκελίδες σκόρδο
5 φέτες Ψύχα ψωμιού
1 Αυγό
1 κ.σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Δυόσμος
Αλάτι - Πιπέρι
40 ml Γάλα φρέσκο
10 μλ Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, και φτιάχνουμε τη ζύμη για τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε αν έχουμε χρόνο για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο για να δέσει καλύτερα. Θα παρατηρήσετε ότι τα υλικά για τα κεφτεδάκια, όσον αφορά τα αρωματικά, είναι ελαφρώς λιγότερα και αυτό συμβαίνει γιατί δεν θέλουμε να μπερδέψουμε την γεύση από τα κεφταδάκια με εκείνη της σάλτσας. |
| Σε μεγάλο ταψί βάζετε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και πλάθετε τα κεφτεδάκια. Τοποθετήστε τα με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αν δεν θέλετε να τα ψήσετε, μπορείτε να τα τηγανίσετε απλά φροντίστε ο χρόνος που θα το κάνετε να είναι στο μισό από όσο θα χρειαζόταν να γίνει κανονικά το τηγάνισμα. |
| Κόψτε τα λαχανικά για τη σάλτσα σε λωρίδες και το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα βάλτε λίγο ελαιόλαδο και βάλτε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρετε για 5΄. Ρίξτε την πάπρικα και ανακατέψτε. Σβήστε με λευκό κρασί. |
| Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέστε τη σάλτσα και τις τομάτες. Αφήστε να πάρει μία βράση και χαμηλώστε την ένταση σε μεσαία για 10'. Σε αυτό το σημείο προσθέστε το βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και φτιάξτε τη γεύση που σας ικανοποιεί. |
| Σε πυρίμαχα σκεύη (ή ένα μεγάλο), βάλτε στον πάτο λίγη σάλτσα να πατήσουν τα κεφτεδάκια. Στρώστε μία στρώση με τα κεφτεδάκια, καλύψτε τα με το τριμμένο κεφαλοτύρι και καλύψτε με τη σάλτσα. Βάλτε καπάκι ή αλουμινόχαρτο και αφήστε τα στο φούρνο στους 180 για 30'. Στα τελευταία 10 λεπτά αφαιρέστε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και αν θέλετε ρίχνετε λίγο τριμμένο τυρί ακόμα. |
| Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, τα αποσύρετε απο τον φούρνο και τα αφήνετε για 5' να σταθούν. Συνοδέψτε τα με πατάτες τηγανητές, ή πουρέ ή ακόμα και ρύζι. Καλή σας όρεξη! |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο