Υλικά
Για τα Κεμπάπ
- 500 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι ξερόψιλοκομμένο
- μισό καρβέλι Ψωμί λευκόΧθεσινό
- 1 σκελίδα Σκόρδο (σκελίδες)
- 1 Αυγό
- 1 κ.σ. Θυμαρι
- μισό κ.γ. Κανέλλα τριμμένη
- μισό κ.γ. Κύμινο
Για την Σάλτσα
- 400 γρ Τομάτα κονκασέ (με κομμάτια τομάτας)
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
- μισό κ.γ. Ζάχαρη λευκή
- μισό κ.γ. Κύμινο
- 1 κ.γ. Μπούκοβο
- Αλάτι - Πιπέρι
Γιά το Γιαουρτλού
- 300 γρ Γιαούρτι αγελαδινό
- 2 Σκόρδο (σκελίδες)πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. Δυόσμος
- Αλάτι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | ΚΕΜΠΑΠΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. |
2 Ολοκλήρωση | ΣΑΛΤΣΑ |
3 Ολοκλήρωση | ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥΣε μεγάλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, τον δυόσμο και το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε ελάχιστο αλάτι στο τέλος. |
4 Ολοκλήρωση | ΣΤΗΣΙΜΟΣυνοδεύοντας το κεμπάπ γιαουρτλού με πίτες ή πατάτες τηγανιτές ή ψητά λαχανικά, ακουμπάμε τα κεμπάπ και "στρώνουμε" απο πάνω την πικάντικη σάλτσα μας και πάνω από την σάλτσα μία γεμάτη κουταλιά με το γιαούρτι μας. |
5 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips* Αν βάλουμε πίτες ή ψητά λαχανικά, δοκιμάστε να τα ψήσετε στο ταψί που ψήσατε τα κεμπάπ για να ενισχύσετε την γεύση τους. |