0 0
Κεμπάπ Γιαουρτλού

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
Για τα Κεμπάπ
500 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
μισό καρβέλι Ψωμί λευκό Χθεσινό
1 σκελίδα Σκόρδο (σκελίδες)
1 Αυγό
1 κ.σ. Θυμαρι
μισό κ.γ. Κανέλλα τριμμένη
μισό κ.γ. Κύμινο
Για την Σάλτσα
400 γρ Τομάτα κονκασέ (με κομμάτια τομάτας)
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
μισό κ.γ. Ζάχαρη λευκή
μισό κ.γ. Κύμινο
1 κ.γ. Μπούκοβο
Αλάτι - Πιπέρι
Γιά το Γιαουρτλού
300 γρ Γιαούρτι αγελαδινό
2 Σκόρδο (σκελίδες) πολτοποιημένες
1 κ.σ. Δυόσμος
Αλάτι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κεμπάπ Γιαουρτλού

Εύκολα, σπιτικά κεμπάπ σε σάλτσα Γιαουρτλού!

Χαρακτηριστικά:
  • Spicy

Υλικά

  • Για τα Κεμπάπ

  • Για την Σάλτσα

  • Γιά το Γιαουρτλού

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

ΚΕΜΠΑΠ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Πλάθουμε τον κιμά βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Σε ξύλινες ή μεταλλικές σούβλες φτιάχνουμε ομοιόμορφα τα κεμπάπ μας, κάνοντάς τα λίγο πιο πλατιά από τις δύο μεριές. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για 20' από την μία μεριά και 10' από την άλλη

2
Ολοκλήρωση

ΣΑΛΤΣΑ

Σε κατσαρόλα με παχύ πάτο, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τις τομάτες κονκασέ και τα μπαχαρικά μας.
Βράζουμε για 15' μέχρι να αραιώσουν τα υγρά της σάλτσας και αποσύρουμε από την φωτιά

3
Ολοκλήρωση

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ

Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, τον δυόσμο και το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε ελάχιστο αλάτι στο τέλος.

4
Ολοκλήρωση

ΣΤΗΣΙΜΟ

Συνοδεύοντας το κεμπάπ γιαουρτλού με πίτες ή πατάτες τηγανιτές ή ψητά λαχανικά, ακουμπάμε τα κεμπάπ και "στρώνουμε" απο πάνω την πικάντικη σάλτσα μας και πάνω από την σάλτσα μία γεμάτη κουταλιά με το γιαούρτι μας.

5
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Αν βάλουμε πίτες ή ψητά λαχανικά, δοκιμάστε να τα ψήσετε στο ταψί που ψήσατε τα κεμπάπ για να ενισχύσετε την γεύση τους.
* Στη σχάρα τα κεμπάπ παίρνουν πιο παραδοσιακή γεύση
* Αφήστε το μείγμα κιμά στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες πριν πλάσετε τα κεμπάπ για να πάρετε καλύτερο αποτέλεσμα.
* Αν τα θέλετε πιο σφιχτά αντικαταστήστε το ψωμί με τριμμένη φρυγανιά μέχρι να δέσει το μείγμα κιμά.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
επόμενο
Σουτζουκάκια σμυρναίικα
προηγούμενο
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
επόμενο
Σουτζουκάκια σμυρναίικα

Πρόσθεσε σχόλιο