Υλικά
- 500gr Σπαγγέτι
- 150gr Μπέικον
- 100gr Παρμεζάνα
- 1 ολόκληρο Αυγό
- 3 Κρόκοι αυγών
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Μαϊντανός
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τη σάλτσαΚόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους και το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό. |
2 Ολοκλήρωση | Για τα μακαρόνιαΣε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας με μπόλικο αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία (κατά προτίμηση να είναι al dente). Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. |
3 Ολοκλήρωση | ΣύνθεσηΡίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με το μπέικον και προσθέτουμε το μείγμα με το αυγό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να παραμείνει κρεμώδης η σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως. |