Υλικά
Για το ποπ κορν
- 100gr Ποπ κορν
- 1 κ.σ. Βούτυρο
Για την καραμέλα
- 70gr. Βούτυρο
- 110gr. Ζάχαρη Καστανή
- Αλάτι
- 1/4 κ.γλ. Σόδα
- 1 Βανίλια σε σκόνη
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για το ποπ κορνΣε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά, 1 κ.σ. βούτυρο και ρίχνουμε το ποπ κορν. Κλείνουμε το καπάκι και μόλις τα ακούσουμε να σκάνε, κουνάμε το κατσαρολάκι ελαφρώς ώστε ν’ ανακατεύονται και να μην καίγονται. Αν δεν ακούγεται άλλο σκάσιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και, προσεκτικά ανοίγουμε το καπάκι και αδειάζετε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. |
2 Ολοκλήρωση | Για την καραμέρλαΣε μία κατσαρόλα λιώνοιυμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, για 5 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει η καραμέλα. |
3 Ολοκλήρωση | ΣύνθεσηΠεριχύνουμε τα ποπ κορν με το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε καλά με γρήγορες κινήσεις με μία κουτάλα για να πάει [παντού.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε σε μικρότερα κομμάτια. |