0 0
Καλαμαράκια φρικασέ

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Καλαμαράκια φρικασέ

Μια χειμωνιάτικη υγιεινή συνταγή με καλαμάρια και σπανάκι!

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά εκτός από το σπανάκι που απλώς το καθαρίζουμε.
Κόβουμε τα κολοκύθάκια σε ροδέλες.

2
Ολοκλήρωση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κολοκύθια, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μετά απο 2-3 λεπτά βάζουμε και το σκόρδο.

3
Ολοκλήρωση

Φροντίζουμε τα καλαμάρια να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα υγρά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να τραβήξουν λίγο από το λάδι και σβήνουμε με το κρασί.

4
Ολοκλήρωση

Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15' μέχρι να μαλακώσει.

5
Ολοκλήρωση

Μόλις μαλακώσει το σπανάκι μας, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, τον μαϊντανό και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε άλλα 5' πριν απόσυρουμε το φαγητό από την φωτιά.

6
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Αν το φαγητό βγάλει πολλά υγρά το αφήνουμε να τα πιει και μετά σβήνουμε με κρασί.
* Μπορείτε αν σας αρέσει γευστικά στο τέλος να φτιάξετε σάλτσα αυγολέμονο.
* Για πιο έντονο χρώμα βάλτε το σπανάκι για 1 λεπτό σε καυτό νερό και αφού το στραγγίσετε προσθέστε το στο φαγητό σας.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί με κιμά
επόμενο
Σούπα με πατάτες και πράσο
προηγούμενο
Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί με κιμά
επόμενο
Σούπα με πατάτες και πράσο

Πρόσθεσε σχόλιο