Υλικά
- 1 kg Καλαμάρι
- 2 τεμ Κρεμμύδι ξερόή 12 κοκάρια
- 2 τεμ Σκόρδο (σκελίδες)
- 3 φύλλα Δάφνη
- 8 κόκκους Μπαχάρι
- 3 τεμ Χυμός ντομάτας
- 1 κ.γ. Πάστα τομάταςαραιωμένη σε χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι Κρασί λευκόή ούζο
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καλαμάρια. |
2 Ολοκλήρωση | Σε βαθιά κατσαρόλα τα σοτάρουμε μαζί με τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι και τα αποσύρουμε σε ένα μπολ όταν το κρεμμύδι πάρει χρυσό χρώμα. |
3 Ολοκλήρωση | Προσθέτουμε το χυμό τομάτας μαζί με την αραιωμένη πάστα τομάτας και βράζουμε σε μεσαία φωτιά. Όταν τραβήξει τα υγρά του και μείνει μια δεμένη σάλτσα, το στιφάδο μας είναι έτοιμο. |
4 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips* Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές |