0 0
Καλαμάρια Στιφάδο

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
1 kg Καλαμάρι
2 τεμ Κρεμμύδι ξερό ή 12 κοκάρια
2 τεμ Σκόρδο (σκελίδες)
3 φύλλα Δάφνη
8 κόκκους Μπαχάρι
3 τεμ Χυμός ντομάτας
1 κ.γ. Πάστα τομάτας αραιωμένη σε χλιαρό νερό
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι Κρασί λευκό ή ούζο
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Καλαμάρια Στιφάδο

Στιφάδο θαλασσινών με πλούσιο Ελληνικό άρωμα!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καλαμάρια.
Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι και το σκόρδο.

2
Ολοκλήρωση

Σε βαθιά κατσαρόλα τα σοτάρουμε μαζί με τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι και τα αποσύρουμε σε ένα μπολ όταν το κρεμμύδι πάρει χρυσό χρώμα.
Στην ίδια κατσαρόλα με το αρωματισμένο πλέον λάδι, βάζουμε να σοτάρουμε τα καλαμάρια. Όταν πάρουν λευκό χρώμα σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί ή λίγο ούζο. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξαναρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι.

3
Ολοκλήρωση

Προσθέτουμε το χυμό τομάτας μαζί με την αραιωμένη πάστα τομάτας και βράζουμε σε μεσαία φωτιά. Όταν τραβήξει τα υγρά του και μείνει μια δεμένη σάλτσα, το στιφάδο μας είναι έτοιμο.

4
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές
* Αν βάλετε ούζο αντί για ξηρό λευκό κρασί, θα πάρετε νότες από γλυκάνισο.
* Αντικαθιστώντας το κρεμμύδι με κοκαράκια. θα έχετε ένα πιο γλυκό και μελωμένο αποτέλεσμα.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Τονοσαλάτα με πένες
επόμενο
Μεξικάνικες τορτίγιες με κιμά και σως γιαουρτιού
προηγούμενο
Τονοσαλάτα με πένες
επόμενο
Μεξικάνικες τορτίγιες με κιμά και σως γιαουρτιού

Πρόσθεσε σχόλιο