Κέικ μπανάνας με κρέμα Custard
Ένα αρωματικό κέικ με άρωμα μπανάνας σε συνδυασμό με την δημοφιλή κρέμα Custard! Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Ξεκινάμε με την κρέμα γιατί μόλις την φτιάξουμε θέλει τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Αν είναι δυνατόν να μείνει και όλο το βράδυ στο ψυγείο, ακόμα καλύτερα. Σε μία κατσαρόλα, σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, τη βανίλια και το γάλα. Αναδεύουμε με σταθερό ρυθμό μέχρι να αρχίσει να παίρνει θερμοκρασία το γάλα. Όταν γίνει χλιαρό, βάζουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, το μείγμα μας θα αρχίσει να δένει. Όταν πάρει κρεμώδη υφή όπως στη φωτογραφία το αποσύρουμε από τη φωτιά. |
| Τη αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη μαγειρικής. Προσέχουμε η μεμβράνη να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα. |
| Για το κέικ, βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε στο μίξερ. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και αναδεύουμε μέχρι να γίνει μαρέγκα. |
| Σε δεύτερο μπολ βάζουμε το γάλα, τους κρόκους και τη βανίλια. Σε ένα πιατάκι λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι τόσο ώστε να γίνει σαν κρέμα. Ρίχνουμε και την μπανάνα στο μπολ και με το μίξερ ανακατεύουμε. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσοχή σε αυτό το σημείο γιατί δεν θέλουμε να χτυπηθούν πολύ τα υλικά γιατί θα αρχίζουν να σταθεροποιούνται. Μόλις δείτε ότι το μίξερ αρχίζει να δυσκολεύεται, σταματήστε το ανακάτεμα και συνεχίστε λίγο με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. |
| Παίρνουμε, 3 μεγάλες δόσεις με τη σπάτουλα από τη μαρέγκα και την βάζουμε στο μείγμα με την μπανάνα και ανακατεύουμε. Μόλις ομογενοποιηθεί και είναι πιο ρευστό από όσο ήταν πριν, το μεταφέρουμε όλο στο μπολ με την μαρέγκα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει όλο μαζί. |
| Σε πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας βούτυρο στον πάτο και στα τοιχώματα. Με το χέρι ρίχνουμε αλεύρι στα ίδια σημεία ώστε να δημιουργήσουμε μία αντικολλητική επιφάνεια σε όλο το σκεύους. Βάζουμε λαδόκολλα όπως στη φωτογραφία και γεμίζουμε με το υλικό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς χωρίς αέρα για 25 λεπτά. |
| Στα 25 λεπτά βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ. Αν τραβώντας την δεν βγει κρέμα μαζί, τότε είναι ασφαλές να αποσύρουμε το κέικ. |
| Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και γυρνώντας ανάποδα το σκεύος, αφαιρούμε το κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. |
| Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε την Custard από το ψυγείο. Με το μίξερ την χτυπάμε ελάχιστα μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή πάλι και την ρίχνουμε πάνω στο κέικ. Το καλύπτουμε όλο, ακόμη και τα πλαϊνά του, ισιώνουμε την επιφάνεια και το βάζουμε όλο μαζί στο ψυγείο για μισή ώρα για να σταθεί η κρέμα στο κέικ. |
| Τέλος, το βγάζουμε από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού που κόβουμε το ψωμί, κόβουμε τα πλαϊνά του μέρη. Μοιράζουμε σε μερίδες και κατά το σερβίρισμα βάζουμε μικρά κομμάτια μπανάνας στην επιφάνεια του. Καλή σας απόλαυση! |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο