0 0
Εξοχικό

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Εξοχικό

Χοιρινό στον φούρνο με λαχανικά και γραβιέρα! Ένα υπέροχο καλοκαιρινό έδεσμα!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Σε κατσαρόλα με παχιά βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια χοιρινό

2
Ολοκλήρωση

Όταν πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές τα αφαιρούμε, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα τα καρότα (ροδέλες), τα κρεμμύδια (χοντροκομμένα), τις πιπεριές (ροδέλες) και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και τα βάζουμε στο ίδιο μπολ με το κομμάτια χοιρινού

3
Ολοκλήρωση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και κόβουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα 2 φορές όσο το μέγεθος του σκεύους μας. Βάζουμε τη μια λαδόκολλα κατά μήκος του σκεύους και την άλλη κατά πλάτος δημιουργώντας το σχήμα σταυρού. Ρίχνουμε το χοιρινό με τα λαχανικά και τα απλώνουμε ισόποσα. Βάζουμε φρεσκοκομμένο πιπέρι και λίγο αλάτι.

4
Ολοκλήρωση

Προσθέτουμε τον αρακά, κύβους γραβιέρας, θυμάρι και ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.

5
Ολοκλήρωση

Κλείνουμε την λαδόκολλα που βάλαμε τελευταία και μετά εκείνη που βάλαμε πρώτα και φτιάχνουμε ένα φάκελο.
Με ένα πιρούνι κάνουμε 3-4 τρύπες στο επάνω μέρος.

6
Ολοκλήρωση

Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο για 1.30 ώρα περίπου.

7
Ολοκλήρωση

Όταν επέλθει ο χρόνος, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά αφού ανοίξετε τα φύλλα της λαδόκολλας. Αν χρειάζεστε περισσότερο χρώμα, αφήστε το στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά χωρίς να είναι σκεπασμένο.
Κατά το σερβίρισμα, πασπαλίστε με αποξηραμένο θυμάρι.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Ντολμαδάκια με χαλούμι και πιπεριά Φλωρίνης
επόμενο
Ταρτάκια με κρέμα λεμονιού
προηγούμενο
Ντολμαδάκια με χαλούμι και πιπεριά Φλωρίνης
επόμενο
Ταρτάκια με κρέμα λεμονιού

Πρόσθεσε σχόλιο