0 0
Γλώσσες (α λα) μενιέρ

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
4 τεμ Γλώσσα
250 γρ Βούτυρο
2 λεμόνια Χυμός λεμονιού
3 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. Μαϊντανός
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Γλώσσες (α λα) μενιέρ

Ένα κλασσικό Γαλλικό πιάτο σε 15 λεπτά στο τραπέζι σας!

Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Σε κατσαρολάκι μικρό βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που θα σχηματίσει και αφήνουμε μόνο το καθαρό μέρος του βουτύρου μέσα (βούτυρο κλαριφιέ).

    2
    Ολοκλήρωση

    Αλατοπιπερόνουμε τις γλώσσες, τις στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί και τις αλευρώνουμε ελαφρά.

    3
    Ολοκλήρωση

    Κόβουμε τον μαϊντανό σε μέγεθος της αρεσκείας μας

    4
    Ολοκλήρωση

    Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο και ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο. Μόλις δούμε ότι καίει βάζουμε τις αλευρωμένες γλώσσες για 4' λεπτά από τη μία πλευρά και άλλα 4' από την άλλη. Αν οι γλώσσες μας είναι πολύ χοντρές στη μέση τις αφήνουμε για άλλο ένα λεπτό από κάθε μεριά.

    5
    Ολοκλήρωση

    Τις αφαιρούμε από το τηγάνι όταν είναι έτοιμες. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι ανακατεύοντας και τρίβοντας τον πάτο του τηγανιού να πάρει όλο το αλεύρι που θα έχει "πιάσει" και κάνουμε μία δεμένη σάλτσα. Ρίχνουμε την σάλτσα λεμονιού πάνω από τις γλώσσες και πασπαλίζουμε με αρκετό μαϊντανό.

    6
    Ολοκλήρωση

    Χρήσιμα Tips

    * Γυρίστε με προσοχή τις γλώσσες γιατί αν είναι πολύ λεπτές, σπάνε. Αντί για λαβίδα χρησιμοποιήστε σπάτουλα για να τις γυρίσετε.
    * Αν οι γλώσσες είναι κατεψυγμένες, βάλτε τες σε σουρωτήρι με ένα πιάτο από κάτω μέσα στο ψυγείο για 12 ώρες ώστε να φύγουν τα νερά τους και να μην τα βγάλουν στο φαγητό.
    * Για να μείνει το άρωμα του λεμονιού, μην αφήσετε πολύ ώρα τη σάλτσα στο τηγάνι. Όσο περνάει ο χρόνος το λεμόνι θα ατονίσει.
    * Σουρώστε τη σάλτσα πριν την ρίξετε πάνω από το ψάρι για πιο όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.
    * Συνοδεύετε τις γλώσσες α λα μενιέρ με πουρέ ή πατάτες τηγανητές ή ψητά λαχανικά.

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Μπρουσκέτες τόνου
    επόμενο
    Τρίχρωμες πέννες με κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα
    προηγούμενο
    Μπρουσκέτες τόνου
    επόμενο
    Τρίχρωμες πέννες με κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα

    Πρόσθεσε σχόλιο