• Αρχική
  • Γλυκά
  • Γλυκό ψυγείου με άνθος αραβοσίτου και ζελέ φράουλα
0 0
Γλυκό ψυγείου με άνθος αραβοσίτου και ζελέ φράουλα

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
1 πακέτο (225gr.) Μπισκότα τύπου πτι μπέρ
Για την κρέμα
2 φακελάκια Άνθος αραβοσίτου
1lit. Γάλα Αγελάδος
120gr Ζάχαρη λευκή
Για το ζελέ φράουλα
2 φακελάκια Φρουί ζελέ φράουλα
1lt. Νερό

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Γλυκό ψυγείου με άνθος αραβοσίτου και ζελέ φράουλα

Εύκολο γλυκό ψυγείου με ελαφριά κρέμα και ζελέ φράουλα! Ότι πρέπει για καλοκαιρινό επιδόρπιο

Υλικά

  • Για την κρέμα

  • Για το ζελέ φράουλα

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ βάζουμε 1 φλυτζάνι από το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίρτου και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Μόλις βράσει το κατεβάσουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη. Το βάζουμε πάλι στη φωτιά να παρει μία βράση. Έπειτα το αφήνουνε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

2
Ολοκλήρωση

Για το ζελέ φράουλα

Σε ένα μπολ με 500ml. ζεστό νερό διαλύουμε 2 φακελάκια ζελέ φράουλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 500ml. κρύο νερό. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα να κρυώσει

3
Ολοκλήρωση

Σύνθεση

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε μουσκέψει ελάχιστα στο γάλα. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα με το άνθος αραβοσίτου πάνω τους. Έπειτα βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε το ζελέ φράουλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να δέσει το γλυκό μας. Ιδανικά μπορείτε μα το φτιάξετε και να το σερβίρετε την επόμενη ημέρα.

katrinavog

Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές σε τορτίγια
επόμενο
Λιγκουίνι Cacio e Pepe (Σάλτσα πιπεριού)
προηγούμενο
Ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές σε τορτίγια
επόμενο
Λιγκουίνι Cacio e Pepe (Σάλτσα πιπεριού)

Πρόσθεσε σχόλιο