Υλικά
- 1 πακέτο (225gr.) Μπισκότα τύπου πτι μπέρ
Για την κρέμα
- 2 φακελάκια Άνθος αραβοσίτου
- 1lit. Γάλα Αγελάδος
- 120gr Ζάχαρη λευκή
Για το ζελέ φράουλα
- 2 φακελάκια Φρουί ζελέ φράουλα
- 1lt. Νερό
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για την κρέμαΣε ένα μπολ βάζουμε 1 φλυτζάνι από το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίρτου και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Μόλις βράσει το κατεβάσουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη. Το βάζουμε πάλι στη φωτιά να παρει μία βράση. Έπειτα το αφήνουνε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα |
2 Ολοκλήρωση | Για το ζελέ φράουλαΣε ένα μπολ με 500ml. ζεστό νερό διαλύουμε 2 φακελάκια ζελέ φράουλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 500ml. κρύο νερό. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα να κρυώσει |
3 Ολοκλήρωση | ΣύνθεσηΣε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε μουσκέψει ελάχιστα στο γάλα. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα με το άνθος αραβοσίτου πάνω τους. Έπειτα βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε το ζελέ φράουλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να δέσει το γλυκό μας. Ιδανικά μπορείτε μα το φτιάξετε και να το σερβίρετε την επόμενη ημέρα. |