Υλικά
- 1 φακελάκι Ζελέ ανανά σε σκόνη
- 1 kg. Κομπόστα ανανά
- 750gr. Γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- τριμμένα Καρύδια(προαιρετικά
- 400ml. Κρέμα γάλακτος35% λιπαρά
- 1κ.σ. Ζάχαρη άχνη
- 1 Βανίλια σε σκόνη
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Ανοίγουμε την κομπόστα ανανά, στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το σιρόπι. Κρατάμε 3 ροδέλες για το σερβίρισμα και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις υπόλοιπες. |
2 Ολοκλήρωση | Για το ζελέ ανανάΣε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 200ml. από το σιρόπι ανανά που έχουμε κρατήσει και προσθέτουμε το ζελέ σε σκόνη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει και μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. |
3 Ολοκλήρωση | Για τη σαντιγίΧτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και τη βανίλια σε σκόνη. |
4 Ολοκλήρωση | ΣύνθεσηΠροσθέτουμε το γιαούρτι στο μπολ με τη σαντιγί. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το ζελέ και έπειτα στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Γαρνίρουμε με τις ροδέλες ανανά που έχουμε κρατήσει και τριμμένα καρύδια (προαιρετικά). |