0 0
Γκασπάτσο

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
1 κιλό Ντομάτες Διαλέγουμε πολύ ώριμες
2 μέτρια Αγγούρι
2 Πιπεριά κόκκινη γλυκιά
2 Πιπεριά πράσινη
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα Μόνο το άσπρο μέρος
1 μεγάλο κλωνάρι Σέλερι Χωρίς τα φύλλα
2 Σκόρδο (σκελίδες) Πολτοποιημένες
2 κ.σ. Ξύδι λευκό
150 ml Ελαιόλαδο
1 φέτα Ψωμί
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγες σταγόνες (Προαιρετικά) Ταμπάσκο

Διατροφικές πληροφορίες

Ανα 100 ml
18 kcal
Θερμίδες
1,8 γρ
Υδατάνθρακες
2,9 γρ
Πρωτείνες
0,1 γρ
Λίπη

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Γκασπάτσο

Κρύα σούπα απο την Ανδαλουσία . Τρώγεται ειδικά το καλοκαίρι ακόμα και ως σνάκ σε ποτήρι .

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Κόβουμε τις ντομάτες στα 2, αφαιρούμε τους σπόρους και τις
τοποθετούμε σε μεγάλο μπώλ.
Αφαιρούμε τους σπόρους απο την 1 κόκκινη και πράσινη πιπεριά
καθώς και απο το αγγούρι και τα ψιλοκόβουμε.Τα προσθέτουμε στο μπώλ.
Συνεχίζουμε ψιλοκόβοντας τα κρεμμυδάκια και το σέλερι και τα προσθέτουμε
κι αυτά στο μπώλ μαζί με το σκόρδο το ξύδι και το ελαιόλαδο.
Τέλος προσθέτουμε το ψωμί, αφού πρώτα το μουλιάσουμε σε νερό και το θρυμματίσουμε.

2
Ολοκλήρωση

Με τα χέρια μας πιέζουμε τα υλικά αρκετά ώστε να βγούν τα υγρά απο
τις ντομάτες και να αναμειχθεί το μείγμα.
Τοποθετούμε το μπώλ στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά
να μαριναριστούν τα υλικά.

3
Ολοκλήρωση

Στη συνέχεια τα περνάμε σε μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν όλα μας τα υλικά
και να αποκτήσει το γκασπάτσο παχύρευστη υφή .
Δοκιμάζουμε τη γεύση στο αλάτι και στο πιπέρι και προσθέτουμε αν χρειαστεί.
Τοποθετούμε το μπώλ με το γκασπάτσο στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

4
Ολοκλήρωση

Όταν το γκασπάτσο έχει κρυώσει αρκετά , σερβίρουμε σε πιάτο σούπας ή μικρά ποτήρια
γαρνίροντας με κυβάκια απο την δεύτερη πράσινη και κόκκινη πιπεριά που έχουμε ψιλοκόψει προηγουμένως.

5
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

- Μπορούμε να αφαιρέσουμε τη φλούδα απο τις ντομάτες για πιο βελούδινη υφή του γκασπάτσο,
αν και αρκετοί αφήνουν και τη φλούδα και τους σπόρους.
- Για γαρνιτούρα εκτός απο τις ψιλοκομμένες πιπεριές , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και όποιο άλλο υλικό έχουμε προσθέσει μέσα στο γκασπάτσο,
αφού το έχουμε πρώτα ψιλοκόψει. Επίσης ταιριάζουν πολύ τα κρουτόνς.
-Αρκετοί , σερβίρουν τα υλικά της γαρνιτούρας σε μικρά μπωλάκια και ο καθένας τοποθετεί μόνος στου στο γκασπάτσο του τα υλικά της αρεσκείας του.
- Τέλος μπορείτε να προσθέσετε μερικά παγάκια στο γκασπάτσο , ώστε να διατηρηθεί κρύο μέχρι το σερβίρισμα.

Cookos

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Veggie Burger από κόκκινες φακές
επόμενο
Σάντουιτς με τόνο
προηγούμενο
Veggie Burger από κόκκινες φακές
επόμενο
Σάντουιτς με τόνο

Πρόσθεσε σχόλιο