Υλικά
- 500gr Κιμάς μοσχαρίσιος
- 3 κ.σ. Ρύζι μακρύκοκκο
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 2 Αυγά
- Άνηθος Φρέσκος
- Μαϊντανός
- 1 κ.γλ. Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ζωμός λαχανικών
- 1 Λεμόνι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τα γιουβαρλάκιαΣε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το μαϊντανό, το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη), το αβγό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τον άνηθο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. |
2 Ολοκλήρωση | Για το αυγολέμονοΣε ένα μπολ σπάμε το αβγό και χτυπάμε με το σύρμα. |