0 0
Γιουβαρλάκια σούπα αυγολέμονο

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Γιουβαρλάκια σούπα αυγολέμονο

Χαρακτηριστικά:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Η κλασική συνταγή της μαμάς!

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Για τα γιουβαρλάκια

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το μαϊντανό, το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη), το αβγό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τον άνηθο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
    Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μέγεθος ενός καρυδιού. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 2 ½ φλ. νερό και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 25- 30 λεπτά. Το νερό θα πρέπει να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια μας.
    Μόλις βράσει το ρύζι αποσύρουμε από τη φωτιά.

    2
    Ολοκλήρωση

    Για το αυγολέμονο

    Σε ένα μπολ σπάμε το αβγό και χτυπάμε με το σύρμα.
    Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και ρίχνουμε με μία κουτάλα, από τη ζεστή σούπα που έχουμε στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και χτυπάμε γρήγορα.
    Προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα από τη σούπα και χτυπάμε ξανά,
    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
    Ρίχνουμε το αβγολέμονο στη σούπα και ανακατεύουμε.
    Πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά

    katrinavog

    Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Φακές σαλάτα με ελιές και κατσικίσιο τυρί
    επόμενο
    Ψαρονέφρι με μέλι, μουστάρδα και θυμάρι
    προηγούμενο
    Φακές σαλάτα με ελιές και κατσικίσιο τυρί
    επόμενο
    Ψαρονέφρι με μέλι, μουστάρδα και θυμάρι

    Πρόσθεσε σχόλιο