Γιουβέτσι με μανιτάρια πλευρώτους
Κριθαράκι στο φούρνο με μανιτάρια πλευρώτους
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και κόβουμε το σκληρό κοτσανάκι τους. |
| Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα πλευρώτους και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. |
| Σβήνουμε με το κρασί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο,το θυμάρι,την κανέλα, το πιπέρι,το γαρύφαλο,το ζωμό και το χυμό τομάτας. Αλατίζουμε και μαγειρέυουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. |
| Αφαιρούμε το θυμάρι,το δενδρολίβανο,το μπαχάρι,την κανέλα,το γαρύφαλο και το πιπέρι. Σε ταψί η πυρέξ βάζουμε το κριθαράκι,προσθέτουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας. |
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο