Υλικά
- 8-9 Ντομάτες
- 4 ΚολοκύθιαΣτρογγυλά
- 4 Πιπεριές γλυκέςΠράσινες
- 3 Πατάτες
- 2 Κρεμμύδια ξερά
- 500 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/2 Ματσάκι Μαϊντανός
- 1/2 Ματσάκι Δυόσμος
- 60 ml Ελαιόλαδο
- Φρυγανιά τρίμμα
- Ζάχαρη λευκή
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας. Αφαιρούμε από τις τομάτες το κοτσάνι και κόβουμε από το κάτω μέρος περίπου στο 1 εκατοστό τα "καπάκια" τους. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε την ψίχα της τομάτας και τα σπόρια της, αφήνοντας λίγο από τη σάρκα της ώστε να μην σπάσει κατά το μαγείρεμα. |
2 Ολοκλήρωση | Ανοίγουμε τις πιπεριές από την μεριά του κοτσανιού και κρατάμε τα "καπάκια" στο πλάι. Βγάζουμε τα σπόρια και τα λευκά σημεία μέσα από τις πιπεριές. Βάζουμε τον φούρνο στους 180, να προθερμαίνεται. |
3 Ολοκλήρωση | ΓΕΜΙΣΗΣε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο μας. |
4 Ολοκλήρωση | ΔΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΜε ένα κουτάλι βάζουμε την γέμιση στα λαχανικά αλλά δεν γεμίζουμε μέχρι πάνω γιατί το ρύζι θα φουσκώσει. Υπολογίζουμε να γεμίσουμε έως τα 3/4 και τοποθετούμε τα "καπάκια" πάνω από τα γεμισμένα λαχανικά μας. Αφήνουμε να μαγειρευτούν τα πρώτα 50' καλυμμένα με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Όταν μαγειρευτούν τα γεμιστά , ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου για 5' για να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρουμε. |
5 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips* Για πιο παραδοσιακή γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στα μυρωδικά βότανα, 1/2 ματσάκι άνηθο και δυο κουταλάκια του γλυκού κουκουνάρι. |