0 0
Γεμιστά με κιμά

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Γεμιστά με κιμά

Μια υπέροχη κλασσική Ελληνική συνταγή, "πειραγμένη" με κιμά!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.

Αφαιρούμε από τις τομάτες το κοτσάνι και κόβουμε από το κάτω μέρος περίπου στο 1 εκατοστό τα "καπάκια" τους. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε την ψίχα της τομάτας και τα σπόρια της, αφήνοντας λίγο από τη σάρκα της ώστε να μην σπάσει κατά το μαγείρεμα.
Σε ένα ταψάκι τις αφήνουμε ανάποδα για λίγο μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά από μέσα τους.
Κρατάμε την ψίχα και την περνάμε από μπλέντερ και αφήνουμε για αργότερα τα "καπάκια" τους.

2
Ολοκλήρωση

Ανοίγουμε τις πιπεριές από την μεριά του κοτσανιού και κρατάμε τα "καπάκια" στο πλάι. Βγάζουμε τα σπόρια και τα λευκά σημεία μέσα από τις πιπεριές.
Κάνουμε την ίδια εργασία για τα κολοκύθια αφαιρώντας με κουτάλι το εσωτερικό τους, αφήνοντας λίγη σάρκα ώστε να μην σπάσουν και αυτά κατά το μαγείρεμα. Κατά προτίμηση δική σας, μπορείτε να αφαιρέσετε την φλούδα από το κολοκύθια με ένα γδάρτη χειρός.
Τοποθετούμε τα λαχανικά μας όρθια σε ένα μεγάλο ταψί.

Βάζουμε τον φούρνο στους 180, να προθερμαίνεται.

3
Ολοκλήρωση

ΓΕΜΙΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο μας.
Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά, μαζί με το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμα (έχει πάρει χρώμα ο κιμάς) και έχουν βγάλει τα αρώματα τους, προσθέτουμε το ρύζι και την λιωμένη ψίχα της τομάτας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζουμε για 10'
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και δοκιμάζουμε. Στο σημείο αυτό αν η γεύση που αφήνει η τομάτα είναι πολύ όξινη, μπορούμε να την "σπάσουμε" με ελάχιστη ζάχαρη.
Αποσύροντας από την φωτιά βάζουμε τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα.

4
Ολοκλήρωση

ΔΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Με ένα κουτάλι βάζουμε την γέμιση στα λαχανικά αλλά δεν γεμίζουμε μέχρι πάνω γιατί το ρύζι θα φουσκώσει. Υπολογίζουμε να γεμίσουμε έως τα 3/4 και τοποθετούμε τα "καπάκια" πάνω από τα γεμισμένα λαχανικά μας.
Βάζουμε τις πατάτες στα κενά που δημιουργούν τα λαχανικά μεταξύ τους.
Ενσωματώνουμε χλιαρό νερό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα δοχείο και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα γεμιστά μας μέχρι τα υγρά να φτάσουν λίγο πιο κάτω από την μέση των λαχανικών.
Πασπαλίζουμε με φρυγανιά τα λαχανικά μας από πάνω.

Αφήνουμε να μαγειρευτούν τα πρώτα 50' καλυμμένα με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
Αφαιρούμε την λαδόκολλα ή το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για άλλα 30'.

Όταν μαγειρευτούν τα γεμιστά , ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου για 5' για να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρουμε.

5
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Για πιο παραδοσιακή γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στα μυρωδικά βότανα, 1/2 ματσάκι άνηθο και δυο κουταλάκια του γλυκού κουκουνάρι.
* Η σταφίδα, αν και δεν βρίσκεται στην κλασσική συνταγή των γεμιστών, δίνει μια μοναδική και λίγο πιο γλυκιά γεύση.
* Αν δεν θέλετε έντονο το άρωμα του κιμά στα γεμιστά , πριν προσθέσετε την πολτοποιημένη τομάτα και το ρύζι, μπορείτε να σβήσετε με λίγο λευκό κρασί.
* Τα γεμιστά, μπορούν να συνοδευτούν με αλμυρό τυρί της αρεσκείας σας, με λίγο λάδι και ρίγανη. Πιο ασφαλής επιλογή είναι η φέτα.
* Τα γεμιστά είναι από τα φαγητά που μπορούν πολύ εύκολα να καταναλωθούν και κρύα.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Σολομός φούρνου με δροσερή σάλτσα
επόμενο
Τιραμισού
προηγούμενο
Σολομός φούρνου με δροσερή σάλτσα
επόμενο
Τιραμισού

Πρόσθεσε σχόλιο