0 0
Γαύρος μαρινάτος

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
1 κιλό Γαύρος
4 Σκελίδες σκόρδο
2 Καρότα
1 Πιπεριά κόκκινη γλυκιά
100 γρ Μαϊντανός
4 κ.σ. Μηλόξυδο
1 κ.γ. Πιπέρι κόκκοι Σπασμένοι
300 ml Ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό
2 κ.γ. Μπούκοβο Προαιρετικά

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Γαύρος μαρινάτος

Ιδανικός καλοκαιρινός μεζές!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Καθαρίσουμε τον φρέσκο γαύρο αν δεν μας τον έχει καθαρίσει ο ιχθυοπώλης. Αφαιρούμε το κεφάλι είτε με ένα μαχαίρι είτε με το χέρι μας και αφαιρούμε τα εντόσθια. Ανοίγουμε με τον αντίχειρά μας κατά μήκος του σώματος του γαύρου σε σχήμα "πεταλούδα" και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο, αφήνοντας την ουρά ώστε να συγκρατεί την δεξιά και την αριστερή πλευρά μαζί. Ξεπλένουμε τον γαύρο και τον βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

2
Ολοκλήρωση

Σε ένα μπολ βάζουμε στην χοντρό αλάτι για να "πατήσει ο γαύρος". Αφού σκουπίσουμε καλά και τραβήξει το χαρτί τα πολλά νερά στρώνουμε ένα ένα κομμάτι, το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν καλύψουμε τον πάτο του μπολ, ρίχνουμε αλάτι χοντρό και συνεχίζουμε μέχρι να βάλουμε όλα τα φιλέτα γαύρου.

3
Ολοκλήρωση

Αφήνουμε για 8 ώρες στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος ώστε ο γαύρος να ψηθεί από το αλάτι. Θα ξέρουμε ότι είναι έτοιμος όταν από έντονο κόκκινο χρώμα θα πάρει ένα λευκό προς απαλό ροζ. Επίσης θα παρατηρήσετε ότι θα βγάλει πολλά υγρά από το ψήσιμο στο αλάτι..

4
Ολοκλήρωση

Τρίβουμε τα καρότα, την πιπεριά, και πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδο. Σε ένα γουδοχέρι σπάμε τους κόκκους πιπέρι και χοντροκόβουμε τον μαιντανό. Στο σημείο αυτό αν θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι πιο πικάντικο, βάζουμε και το μπούκοβο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.

5
Ολοκλήρωση

Ξεπλένουμε ένα ένα τα κομμάτια γαύρου ώστε να φύγει το αλάτι. Με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη από την μαρινάδα μας για να "πατήσει" ο γαύρος και με τον ίδιο τρόπο όπως κάναμε με το χοντρό αλάτι τοποθετούμε τα ψημένα φιλέτα.

6
Ολοκλήρωση

Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ακόμα αλλά αν χρειάζεται να καταναλωθεί άμεσα γίνεται χωρίς πρόβλημα.

7
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Χρησιμοποιήστε γυάλινο μπολ αντί για πλαστικό.
* Φροντίστε η μαρινάδα να κατανεμηθεί ισόποσα ώστε να καλύπτει κάθε στρώση από τον γαύρο.
* Για πιο ελαφριά γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιέλαιο αντί για ελαιόλαδο.
* Αν ο γαύρος είναι μεγαλόσωμος και δεν φτάσει το λάδι, στο τέλος προσθέστε όσο χρειάζεται μέχρι να καλυφθεί.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Πουρές φούρνου με χωριάτικα λουκάνικα
επόμενο
Πέννες από αλεύρι φακής με Avocado Pesto
προηγούμενο
Πουρές φούρνου με χωριάτικα λουκάνικα
επόμενο
Πέννες από αλεύρι φακής με Avocado Pesto

Πρόσθεσε σχόλιο