Υλικά
- 1 κιλό Γαύρος
- 4 Σκελίδες σκόρδο
- 2 Καρότα
- 1 Πιπεριά κόκκινη γλυκιά
- 100 γρ Μαϊντανός
- 4 κ.σ. Μηλόξυδο
- 1 κ.γ. Πιπέρι κόκκοιΣπασμένοι
- 300 ml Ελαιόλαδο
- Αλάτι χοντρό
- 2 κ.γ. ΜπούκοβοΠροαιρετικά
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Καθαρίσουμε τον φρέσκο γαύρο αν δεν μας τον έχει καθαρίσει ο ιχθυοπώλης. Αφαιρούμε το κεφάλι είτε με ένα μαχαίρι είτε με το χέρι μας και αφαιρούμε τα εντόσθια. Ανοίγουμε με τον αντίχειρά μας κατά μήκος του σώματος του γαύρου σε σχήμα "πεταλούδα" και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο, αφήνοντας την ουρά ώστε να συγκρατεί την δεξιά και την αριστερή πλευρά μαζί. Ξεπλένουμε τον γαύρο και τον βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. |
2 Ολοκλήρωση | |
3 Ολοκλήρωση | |
4 Ολοκλήρωση | Τρίβουμε τα καρότα, την πιπεριά, και πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδο. Σε ένα γουδοχέρι σπάμε τους κόκκους πιπέρι και χοντροκόβουμε τον μαιντανό. Στο σημείο αυτό αν θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι πιο πικάντικο, βάζουμε και το μπούκοβο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. |
5 Ολοκλήρωση | |
6 Ολοκλήρωση | |
7 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips * Χρησιμοποιήστε γυάλινο μπολ αντί για πλαστικό. |