Υλικά
- 250 γρ Γαρίδες
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 1 Πιπεριά πράσινη
- 1 κονσέρβα Τομάτα κονκασέ (με κομμάτια τομάτας)
- 1 κ.γ. Πάστα τομάτας
- 1 σφηνάκι Ούζο
- 40 ml Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Μαϊντανός
- 100 γρ Φέτα
- 1 κ.γ. Εστραγκόν αποξηραμένο
- Μπούκοβο
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Κλασσικός διαχρονικός μεζές, με έδρα το Μικρολίμανο του Πειραιά.
Η αρχική ονομασία ήταν Γαρίδες Μικρολίμανο η οποία με τον καιρό ξεχάστηκε από πολλούς και αντικαταστάθηκε από το σκεύος με το οποίο μαγειρεύεται. Για να εξηγήσω τι εννοώ, “Σαγανάκι” (από το Σαγάνι) λέγεται το μικρό τηγανάκι με 2 μεταλλικά χέρια όπου και μαγειρευόταν οι γαρίδες με την παρούσα συνταγή. Είναι από τις λίγες συνταγές λοιπόν όπου η ονομασία της δηλώνει το σκεύος που θέλουμε να μαγειρευτεί το φαγητό και όχι τον τρόπο (αλλά εννοείται, όπως το χοιρινό στη γάστρα, κοτόπουλο στο φούρνο κ.ο.κ.)
Αν όντως φτιάξετε την συνταγή σε σαγανάκι, δοκιμάστε στο τέλος όταν βάλετε τη φέτα να μεταφέρετε ολόκληρο το σκεύος για 5 λεπτά μέσα σε προθερμασμένο φούρνο και να αφήσετε τη σάλτσα να δέσει με τη φέτα εκεί.
Απολαύστε τες με λίγο ουζάκι παρέα με θετικούς ανθρώπους.
Καλή δημιουργία!
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | |
2 Ολοκλήρωση | |
3 Ολοκλήρωση | Βγάζουμε με μία τσιμπίδα τις γαρίδες μια-μια σε ένα μπολ όταν εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις τομάτες με τον χυμό τους και την πάστα τομάτας αραιωμένη με λίγο χλιαρό νερό. |
4 Ολοκλήρωση | |
5 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips * Αν δεν θέλουμε τις γαρίδες τραγανές με λίγα υγρά μέσα τους, τότε τις αφήνουμε στο φαγητό καθ'όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος. |