0 0
Γαρίδες σαγανάκι

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Γαρίδες σαγανάκι

Μεζές με γαρίδες και φέτα!

Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Κλασσικός διαχρονικός μεζές, με έδρα το Μικρολίμανο του Πειραιά.
    Η αρχική ονομασία ήταν Γαρίδες Μικρολίμανο η οποία με τον καιρό ξεχάστηκε από πολλούς και αντικαταστάθηκε από το σκεύος με το οποίο μαγειρεύεται. Για να εξηγήσω τι εννοώ, “Σαγανάκι” (από το Σαγάνι) λέγεται το μικρό τηγανάκι με 2 μεταλλικά χέρια όπου και μαγειρευόταν οι γαρίδες με την παρούσα συνταγή. Είναι από τις λίγες συνταγές λοιπόν όπου η ονομασία της δηλώνει το σκεύος που θέλουμε να μαγειρευτεί το φαγητό και όχι τον τρόπο (αλλά εννοείται, όπως το χοιρινό στη γάστρα, κοτόπουλο στο φούρνο κ.ο.κ.)

    Αν όντως φτιάξετε την συνταγή σε σαγανάκι, δοκιμάστε στο τέλος όταν βάλετε τη φέτα να μεταφέρετε ολόκληρο το σκεύος για 5 λεπτά μέσα σε προθερμασμένο φούρνο  και να αφήσετε τη σάλτσα να δέσει με τη φέτα εκεί.

    Απολαύστε τες με λίγο ουζάκι παρέα με θετικούς ανθρώπους.

     

    Καλή δημιουργία!

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
    Καθαρίζουμε τις γαρίδες αν είναι φρέσκες από τα κεφάλια τους και από την άμμο που έχουν στην ράχη τους, ή τις ξεπλένουμε καλά αν είναι κατεψυγμένες κάτω από τρεχούμενο νερό.

    2
    Ολοκλήρωση

    Σε ένα τηγάνι καίμε το λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
    Προσθέτουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν και σβήνουμε με το ούζο.

    3
    Ολοκλήρωση

    Βγάζουμε με μία τσιμπίδα τις γαρίδες μια-μια σε ένα μπολ όταν εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις τομάτες με τον χυμό τους και την πάστα τομάτας αραιωμένη με λίγο χλιαρό νερό.
    Στο σημείο αυτό προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, εστραγκόν και τον μισό μαϊντανό.
    Ανακατεύουμε καθώς μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15'.

    4
    Ολοκλήρωση

    5 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά φέρνουμε πίσω τις γαρίδες και την μισή τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε.
    Σερβίρουμε με την υπόλοιπη φέτα σπασμένη από πάνω από το φαγητό και τον άλλο μισό χοντροκομμένο μαϊντανό.

    5
    Ολοκλήρωση

    Χρήσιμα Tips

    * Αν δεν θέλουμε τις γαρίδες τραγανές με λίγα υγρά μέσα τους, τότε τις αφήνουμε στο φαγητό καθ'όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος.
    * Σερβίρετε μαζί με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.
    * Μπορείτε άνετα να μην βάλετε εστραγκόν μιας και η αρχική συνταγή δεν το έχει ως υλικό.
    * Αντί για πράσινες πιπεριές και μπούκοβο μπορείτε να βάλετε κόκκινες πικάντικες.
    * Για πιο γλυκιά σάλτσα βάλτε 4 κρεμμύδια κοκκάρια αντί για ένα ξερό (ανά 2 άτομα)
    * Αν έχετε φρέσκες γαρίδες, βράστε τα κεφάλια κ προσθέστε λίγα υγρά κατά το μαγείρεμα ώστε να ενισχύσετε την γεύση.

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Μανιτάρια γεμιστά
    επόμενο
    Μπατζίνα
    προηγούμενο
    Μανιτάρια γεμιστά
    επόμενο
    Μπατζίνα

    Πρόσθεσε σχόλιο