Υλικά
- 500gr Φασόλια γίγαντες
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι ξερό
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 100gr Ελαιόλαδο
- 2 Φύλλα δάφνης
- Μαϊντανός
- 2 μέτριες Ντομάτες
- 1 κ.σ. Ντομάτα πελτές
- 1 κύβος Ζωμός λαχανικών
- Αλάτι - Πιπέρι
- 1 κομμένο σε κυβάκια Καρότο
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το βράδυ. Την άλλη μέρα τους βράζουμε για 40 λεπτά περίπου με 2 φύλλα δάφνης και τους στραγγίζουμε. |
2 Ολοκλήρωση | Για τη σάλτσαΞεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη ή από το μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον πελτέ, το καρότο, μαϊντανό και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, να δέσει η σάλτσα μας. |
3 Ολοκλήρωση | Βάζουμε τους γίγαντες σε ένα πυρέξ, και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει, Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν και πιούν τα υγρά τους. |