Αυγά σε κρεμώδη σάλτσα σπανάκι
Γεμάτο πρωινό για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα σας!
Υλικά
Μισό Κρεμμύδι ξερό
2 Σκόρδο (σκελίδες)Πολτοποιημένες
200 γρ Σπανάκι
200 ml Κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. Βούτυρο
1 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισή κούπα Ζωμός λαχανικών
3 κ.σ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
3 Αυγά
1 κ.γ. Μπούκοβο
1/4 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Κόβουμε το κρεμμύδι κατά μήκος, σε λεπτά κομμάτια το σπανάκι μας και πολτοποιούμε το σκόρδο. |
| Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά κ μαλακώνουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. |
| Μόλις γίνουν βάζουμε το μπούκοβο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι κ ανακατεύουμε. Όταν ομογενοποιηθεί το αλεύρι με το βούτυρο, βάζουμε τον ζωμό λαχανικών και την κρέμα γάλακτος. |
| Την αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε στο πολύ χαμηλό το μάτι της κουζίνας. Βάζουμε το σπανάκι, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε για 5'. |
| Περιμετρικά σπάμε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε, τους βάζουμε λίγο τυρί ακόμα με λίγο μπούκοβο και σκεπάζουμε το τηγάνι μας για άλλα 5' μέχρι να γίνουν τα αυγά μας. Για το σερβίρισμα, βάζουμε φέτες ψωμί ή κρουτόν της αρεσκείας μας σε ένα πιάτο και με μια σπάτουλα βάζουμε τα αυγά από πάνω. Συμπληρώνουμε όσο σάλτσα με σπανάκι θέλουμε. Σερβίρονται ζεστά. |
| Χρήσιμα Tips * Είναι σημαντικό να σκεπάσετε με το καπάκι τα τελευταία 5' για να γίνουν τα αυγά. * Αν έχετε σκεύος που μπορεί να μπει και στον φούρνο, μπορείτε αντί να σκεπάσετε στο τέλος, να το βάλετε στον φούρνο στις αντιστάσεις ώστε να ψηθεί και η από πάνω μεριά με τα αυγά. * Αναλόγως πως τρώτε τα αυγά, ρυθμίστε το χρόνο που θέλετε να τα έχετε σκεπασμένα. ΄ |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο