Αυγά με ντομάτες και κατσικίσιο τυρί
Αυγά με ντομάτες, κατσικίσιο τυρί και δυόσμο
Υλικά
4 Αυγά
4 μεγάλες ΝτομάτεςΑρκετά ώριμες
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια
180 γρ Κατσικίσιο τυρί
1 κ.σ Ντομάτα πελτές
1 Σκόρδο (σκελίδες)
1 κ.γ Ρίγανη ξερή
2 κ.σ Μαϊντανός
0.5 κ.γ Ζάχαρη λευκή
2 κ.σ Δυόσμος φρέσκος
30 ml Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις κόβουμε, στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις περνάμε απο τον τρίφτη, χωρίς να τρίψουμε την φλούδα την οποία πετάμε. |
| Σε μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε για λίγα λεπτά το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. |
| Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ρίγανη, το μαινανό που έχουμε ψιλοκόψει, το πιπέρι τη ζάχαρη και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα να μαγειρευτούν οι ντομάτες και να εξατμιστούν τα υγρά, περίπου 20 λεπτά. |
| Σπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Θρυμματίζουμε το κατσικίσιο τυρί. |
| Όταν οι ντομάτες έχουν χάσει τα υγρά τους, ρίχνουμε τα αυγά και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά εως να ψηθούν καλά τα αυγά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα αυγά με τις ντομάτες μαζί με φρυγανισμένο ψωμί ή ντάκο . |
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο