0 0
Αρακάς κοκκινιστός

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
500 γρ Αρακάς Κατεψυγμένος
1 Κρεμμύδι ξερό μεγάλο
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Καρότο μέτριο
1 Πατάτα μεγάλη
250 ml Χυμός ντομάτας
1 κ.σ Ντομάτα πελτές
500 ml Ζωμός λαχανικών
2 κ.σ Άνηθος Φρέσκος
0,5 κ.γ Ζάχαρη λευκή
60 ml Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Αρακάς κοκκινιστός

Εύκολος και νόστιμος κλασικός αρακάς με ντομάτα.

Χαρακτηριστικά:
  • Vegan
Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρέ.
Σε μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό
ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο αφού το έχουμε
πολτοποιήσει,την πατάτα κομμένη σε κύβους
και τον αρακά. Συνεχίζουμε το
σωτάρισμα για 5 λεπτά.

2
Ολοκλήρωση

Προσθέτουμε το ζωμό,τον χυμό τομάτας, τον πελτέ
και το καρότο το οποίο έχουμε κόψει
σε ψιλές ροδέλες. Ρίχνουμε τη ζάχαρη
και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τον
αρακά να βράσει μέχρι να μαλακώσει για
περίπου 40 λεπτά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα
σε μέτρια φωτιά.

3
Ολοκλήρωση

Περίπου 5 λεπτά πριν γίνει ο αρακάς προσθέτουμε το
υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 με 10 λεπτά,
μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά του.

Cookos

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Μοσχαράκι ριγανάτο με πουρέ πατάτας
επόμενο
Παραδοσιακός Μουσακάς με κολοκύθι
προηγούμενο
Μοσχαράκι ριγανάτο με πουρέ πατάτας
επόμενο
Παραδοσιακός Μουσακάς με κολοκύθι

Πρόσθεσε σχόλιο